Ny ledelse i Abelon Group

Ny ledelse i Abelon Group

Styret i Abelon Group har utnevnt Geir Stapnes som ny daglig leder for Abelon Group AS og datterselskapene Abelon Management AS og Abelon Technology AS med virkning fra 1. juni 2021.

Med ny ledelse på plass i Abelon, er selskapet godt forberedt for økt aktivitet i markedet fremover.

– Jeg er stolt over tilliten og jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å levere tjenester av høy kvalitet som skaper verdi for våre kunder. Abelon er et selskap med etterspurt kompetanse innen en rekke disipliner og områder. Min viktigste oppgave vil være å sikre leveranse av topp kvalitet til våre kunder. Dette skal vi gjøre gjennom å være en kompetent og pålitelig partner til enhver tid og samtidig utvide og utvikle selskapets tjenestespekter, sier Stapnes.

– Solid kompetanse

Geir Stapnes har lang fartstid og erfaring fra olje- og gassindustrien. Han ledet kurs- og treningsavdelingen i NOV og hadde ulike roller som salgssjef og leder for flere viktige prosjekt innen elektro og engineering gjennom sine 15 år i NOV. I 2018 ble Stapnes ansatt som leder for Abelons preserveringsteam offshore (Martin Linge). Stapnes har en Executive MBA innen Technology Management fra Universitetet i Agder og en bachelorgrad innen elektro og automasjon. Stapnes tar over som daglig leder etter Grete Møgster, som har valgt å utforske nye muligheter innen bærekraft og sirkulær økonomi.

– Jeg ønsker Grete lykke til videre med nye prosjekter. Samtidig er det svært gledelig at Geir har takket ja til å ta over stafettpinnen som daglig leder for Abelon. Han har god praktisk forståelse, solid kompetanse innen teknologiledelse og ikke minst, så kjenner han selskapet, de ansatte og vårt marked svært godt. Med Geir ved roret er jeg trygg på at Abelon har de beste forutsetninger for videre vekst og utvikling, sier styreleder i Abelon Group Cato Kydland.

Nytt styre og ny ledelse

Kydland tok formelt fatt på sin nye rolle som styreleder for Abelon 1. mai i år. Med seg i det nye styret har han Tore Nedregaard, Odd-Geir Taule og Geir Stapnes som styremedlemmer. Styret og ledelsen i Abelon vil i tiden fremover arbeide målrettet for å realisere mulighetene som ligger i markedet både i et kortsiktig og langsiktig perspektiv.

– Abelon skal fortsatt være et selskap som leverer utstyr og personell on- og offshore, med tydelig fokus på å supportere våre kunder med høyt kvalifisert personell innen ulike disipliner. Ambisjonen vil være videreutvikling av selskapet og å sørge for at Abelon er et konkurransedyktig selskap og en attraktiv arbeidsplass og leverandør, sier Kydland.

Om Abelon Group AS

Norskeide Abelon har siden 2007 levert kompetent personell og bemanning innen en rekke disipliner til den globale energi- og petroleumsindustrien.

Abelon utvikler også egen teknologi og utstyr innen preservering, boring og brønn for å møte etterspørselen fra kunder og aktører innen olje og gass, shipping, akvakultur og fornybar energi. Gjennom de spesialiserte datterselskapene Abelon Management og Abelon Technology, ivaretas det høye nivået som kreves av tjenesteleverandører til industrier med strenge krav til kvalitet, presisjon og pris. Abelon har i dag 75 ansatte. Selskapet er ISO 9001:2015-sertifisert og Achilles-registrert og har hovedkontor i Sandnes.